Oul de prepeliță este produsul de origine animală cu cel mai echilibrat conținut proteic, vitamino-mineral și enzimatic capabil să regleze toate aceste carențe, readucand în parametrii normali orice organism uman.
Beneficiile ouălelor de prepeliță sunt numeroase, căci ele au reputația unui adevărat “medicament”. Nu au contraindicații majore, ceea ce le oferă un avantaj. Iar o cură ce include și ouă de prepeliță este benefică oricui. Elevii japonezi primesc zilnic câte două ouă de prepeliță, pentru că ajută creierul la memorarea materiei studiate.

 Beneficiile ouălelor de prepeliță

1. Țin colesterolul sub control

Pentru a menține un nivel bun al colesterolului se recomandă și consumul regulat și moderat al ouălelor de prepeliță. Ele au 60% colesterol bun (HDL) și reduc nivelul colesterolului rău (LDL) din sânge, reducând astfel riscul de ateroscleroză. Colesterolul rău răspunde pentru numeroase probleme cardiovasculare (atac de cord, infarct sau aritmii).

2. Stimulează dezvoltarea organismului

Consumul regulat este benefic și pentru dezvoltarea organismului uman. Conțin o cantitate mare de proteine, favorizând creșterea și dezvoltarea corpului. Sunt benefice și pentru vedere, fiind bogate în Vitamina A.

3. Sunt un excelent energizant

Ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de nutrienți, precum vitamine, minerale, antioxidanți, perfecte pentru un mic dejun sănătos. Ne pot oferi acel “zvâc” și pot ajuta inclusiv persoanele dependente de cofeină să înceapă ziua cu dreptul.

4. Bune pentru o minte ascuțită

Un consum moderat și regulat este benefic în menținerea sănătății creierului. Antioxidanții ne ajută să ne protejăm sistemul nervos. Astfel, riscul apariției problemelor neurologice ca Alzheimer este redus.

5. Reduc riscul anemiei

Deficiența de fier din organism conduce la anemie. Fierul este un nutrient vital pentru organismul uman, ce ajută la producerea de celule roșii. Ele transportă sângele oxigenat la fiecare celulă și țesut al corpului nostru, ajutând la funcționarea sa normală. Deficiența de fier contribuie la apariția stării de oboseală, senzație de slăbiciune, amețeală sau unghii fragile. Iar ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de fier.

6. Întăresc sistemul imunitar

Cât de important este să avem un sistem imunitar puternic nu mai este nevoie să o spunem. Lizina este un aminoacid esențial ce nu poate fi produs de organism. Ea ajută și la creșterea și dezvoltarea oaselor copiilor, la absorbția calciului sau la menținerea echilibrului de azot în organism. Ouăle de prepeliță conțin lizină, contribuind la menținerea unui sistem imunitar puternic.

7. Ajută la menținerea unor dinți sănătoși

Zâmbetul nostru este de neprețuit și e necesar să întreprindem acțiuni pentru a-l păstra sănătos cât mai mult timp. Pe lângă un periaj corect, ouăle de prepeliță conțin zinc ce ajută la menținerea unei danturi sănătoase.

8. Scad tensiunea arterială

Prezența potasiului din ouăle de prepeliță ajută la reducerea tensiunii arteriale. Acest mineral are acțiune vasodilatatoare, ceea ce scade încordarea și stresul pe care îl resimt vasele noastre sangvine. Comparativ cu ouăle de găină, ouăle de prepeliță au un conținut de potasiu sensibil mai mare.

9. Oferă un imbold pentru metabolism

Vitamina B din ouăle de prepeliță ajută la o activitate metabolică ridicată a organismului, inclusiv a funcțiilor hormonale și enzimatice.

10. Piele strălucitoare și elastică

Lizina ajută și la formarea colagenului, principala proteină structurală. Ea se găsește în țesutul conjunctiv al organismului uman, cel care ne ajută să avem o piele sănătoasă și elastică.

Leave a Reply