Cu oul de prepeliță suntem deja obișnuiți demult. Considerat un aliment minune, mai sănătos decât oul de găină datorită nivelului foarte scăzut de colesterol precum și nivelului ridicat de vitamine și minerale, oul de prepeliță nu mai reprezintă o surpriză pentru cei care vor să ducă un stil de viață sănătos și care apreciază bucătăria gourmet în același timp. Dar ce spui despre carnea de prepeliță?

Carnea de prepeliță este una dintre cele mai fine și apreciate în gastronomia internațională. Această carne are un gust dulce și o textură delicată, făcând-o o alternativă dietetică pentru cei care vor să prevină boli precum obezitatea sau diabetul. În plus, o carne săracă în colesterol dar bogată în minerale previne bolile cardio-vasculare și alte afecțiuni.

Hai să vedem care sunt cele cinci motive principale pentru care trebuie să încerci carnea de prepeliță!

1. Conținut scăzut de colesterol

O porție de carne de prepeliță conține doar 110 calorii, 19 grame de proteine și 5 grame de grăsime. Dacă ești la dietă sau îți dorești să faci eforturi mai susținute privind un stil de viață sănătos, cu hrană bogată în nutrienți și cu un gust deosebit, prepelița este primul pas de făcut în această direcție.

La fel de sănătoasă precum carnea de strut, prepelița are avantajul de a fi ușor de găsit pe piața din România, fiind crescută în ferme locale.

2. Un plus de vitamine și minerale necesare tuturor

Un preparat gourmet pe bază de prepeliță, de exemplu, îți oferă 35% din valoarea zilnică de niacină (vitamina B3) și 25% din doza zilnică de vitamina B. Acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului și a sistemelor muscular și osos. În plus, iei 10% din doza zilnică recomandată de vitamina C consumând o porție de carne de prepeliță. Vitamina C este un antioxidant absolut necesar pentru ca tu să funcționezi optim și să te simți excelent.

Prepelița este și o sursă bună de minerale, furnizând 25% din doza zilnică de fosfor, 20% din doza zilnică de fier, 15% din cea de zinc și 6 % din doza zilnică de magneziu. Fiind o carne slabă și foarte bogată în astfel de minerale, carnea de prepeliță face parte din curele de fortificare ale organismului copiilor, mai ales în cazul în care aceștia sunt amenințați de anemii sau deficiențe ale mineralelor esențiale.

3. Gustul și textura cărnii de prepeliță sunt deosebite

Ai putea asemăna carnea de prepeliță cu cea de pui, însă carnea de prepeliță are un gust mai dulceag și o textură fragedă. Carnea este delicată, iar istoria o recunoaște ca fiind una dintre cele mai importante ingredient gourmet.

Menționată în Biblie și în rețetele de familie ale caselor regale, prepelița se regăsește pe meniurile celor mai exclusiviste restaurante din întreaga lume. Dacă te gândești că exclusivist poate fi sinonim cu costisitor, hai să trecem mai departe la următorul motiv…

4. Prepelița este ușor de găsit pe piață

Fermele de prepelițe locale devin din ce în ce mai populare. Dacă până nu demult găseai ouă de prepeliță la discreție, producătorii locali se concentrează acum și pe carnea acestei păsări foarte sănătoase. Din fericire, prepelița reprezintă o alternativă excelentă la carnea de găină sau curcan, atât din punct de vedere nutritional, cât și ca preț.

5. Carnea de prepeliță este versatilă

La fel cum poți găti carne de pui în nenumărate feluri, la fel poți consuma și carnea de prepeliță. Înlocuiește cu succes orice tip de carne albă, fiind însă mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Ca specialitate gourmet însă, carnea de prepeliță este mult mai versatilă. O poți găsi în diverse specialități crud-uscate sau o poți prepara chiar tu acasă, în diverse rețete.

Carnea de prepeliță are nenumărate avantaje nutriționale și te poate ajuta să îți îmbunătățești starea de sănătate. Mai mult, îți pune la dispoziție o vastă paletă de meniuri gourmet cu care să-ți surprinzi familia și invitații, indiferent de ocazie.

Leave a Reply